Rätt outfit för semestern

Något som jag verkligen vill förmedla till mina barn är att utseendefixering är helt oviktigt. När man blir äldre lär man sig att se bortom den felfria finishen och se människan som döljer sig därunder. Det låter som en klyscha, men då får det gärna göra det. Det kostar nämligen ingenting att vara snäll och jag tror att man mår bäst inifrån och ut om man lär känna sig själv från grunden. Det viktigaste här i världen är inte att äga de allra senaste prylarna eller köpa de dyraste kläderna man kan hitta. Rätt outfit för semestern är helt enkelt det som känns bekvämt för dig.

Konsumera med eftertanke

Ett par avklippta jeans får nytt liv och blir semesterns skönaste plagg! Naturligtvis får man lov att köpa nytt, men då kostar det inget extra att tänka till. Det finns numera nyproducerade klädkollektioner av helt ekologiska material i alla tänkbara färger och former. Svala kjolar, sköna t-shirtar, skira blusar, vackra klänningar. Listan kan göras lång. Men faktum kvarstår att man bör välja det man själv trivs i och fundera över sitt eget klimatavtryck.

För min del återbrukar jag gärna och tillsammans med barnen syr jag efter deras önskemål. Visst blir det nytt här också ibland, men då konsumerar vi med eftertanke och det tycker jag att vi kan vara skyldiga både oss själva och vår planet. En gång i tiden var det födelsedagsdräkten som gällde och semestern var en nomadvandring till en ny boplats. Visserligen är det inget att skämta om, men så mycket idag kretsar kring konsumtion och att man ska ha olika plagg till olika tillfällen och helst en enorm garderob som man kan gå in i och shoppa runt i själv på jakt efter den ultimata klädseln för det givna tillfället. Bekväma kläder, hel och ren, klimatmedveten och snäll. Vad mer kan man behöva?